Denna webbplats använder kakor (cookies). Om du fortsätter att använda webbplatsen accepterar du att vi använder kakor.

Babytecken VT 2021 Uppsala

OBS! KURSEN BLIR ENDAST AV OM RÅDANDE SAMHÄLLSSITUATION TILLÅTER, MER INFO KOMMER


Kurs för dig som vill komma igång med Babytecken i vardagen!

Stimulera tal- och språkutveckling genom att använda Tecken som stöd till talet och kommunicera bättre med ditt lilla barn redan innan talet kommer igång!

NÄR: 6 tillfällen, våren 2021. Dag- och-/eller kvällstid

VAR: Barnmorskemottagningen Hjärtat Smedsgränd 5B i Uppsala

PRIS: 1 200 SEK per vuxen (inkl. moms).

Varmt välkommen till en praktisk kurs i Babytecken, det vill säga “Tecken som stöd till talat språk som är välanpassade för tidig kommunikation med det lilla barnet”. Tidig kommunikation består mycket av ögonkontakt, turtagning, kroppsspråk och mimik. Allt detta används tillsammans med de tecken vi lär oss göra med våra händer. Syftet med kursen är att barnet dels ska få ännu en kanal att uttrycka sig på, innan talet kommer igång, och dels ska förstå den vuxne bättre då Babytecken förstärker huvudpoängen i det som sägs. Målet är att du som deltagare ska få många tecken i ditt tecken-ordförråd som är till stöd direkt i er vardag och att ni ska komma igång med användningen av Babytecken under kursens gång.

Jag som håller kursen heter Emma Dahlin Haglund och är legitimerad logoped. Jag har mångårig erfarenhet från arbete med barns språkutveckling inom både kommun och landsting. Sedan årsskiftet 2019 jobbar jag som privat logoped i Uppsala och Östhammar med omnejd. Jag är även sångerska och musiker och håller återkommande i sångstunder med Babytecken/Tecken som stöd.

PRELIMINÄR INFO: Kursen består av sex tillfällen. Man kan välja att gå på kvällstid utan barn eller på dagtid med möjlighet att ha med sig hemmavarande barn. Vid varje tillfälle lär vi oss nya tecken. Tillfället därpå repeterar vi från gången innan och går sedan igenom nytt. Läxor kan förekomma och material ingår i priset. OBS! Kursen på dagtid innebär att du och övriga deltagare kan ha med sig ett hemmavarande barn till kursen. Vi är här extra toleranta och flexibla kring att barn är närvarande och kurstiden är därför 30 minuter längre per tillfälle. En kortare sångstund hålls i slutet av varje tillfälle. För din egen skull kan det vara bra att delta så aktivt du kan för att få ut så mycket som möjligt av kursen. Det är alltså toppen om barnet är mätt och nybytt när kursen startar =) En lekmatta kommer finnas i rummet. Ta gärna med en skojig leksak som troligtvis kan komma att användas av flera barn.