Denna webbplats använder kakor (cookies). Om du fortsätter att använda webbplatsen accepterar du att vi använder kakor.

Emma

Emma med barnen Ronja och Sixten

Emma är logoped, musiker, sångcoach, entreprenör och företagare. Hon är född 1985 och uppvuxen i Gimo. Efter mer än 15 år i Uppsala har hon nyligen flyttat med sin familj till Östhammar.

Emma äger och driver företaget Haglund Dahlin AB tillsammans med sin man Rasmus Haglund. Familjeföretaget rymmer de bådas kompetens inom dels skilda områden (musik, logopedi och IT) men binds också samman i gemensamma intressen som det för utveckling och aktiviteter för barn och ungdomar, barnböcker och låtskrivande. Emma är en driven och ambitiös entreprenör med ett stort hjärta som brinner för att göra livet och tillvaron givande och utvecklande för de människor hon möter. Hon använder musik och språk för att vägleda, underhålla och inspirera. Emma tar emot elever och patienter via dotterbolaget Emma D Haglund - Musik & Språk. Rasmus jobbar med IT via dotterbolaget Presight.

Sedan 2009 är Emma legitimerad logoped och hon har bred erfarenhet av tal- och språksvårigheter hos barn i förskola och skola, utredning av dyslexi och språkstörning samt fortbildning och handledning inom dessa områden. Emma har tidigare arbetat för Logopedbyrån Dynamica i Stockholm och senast för Uppsala kommun. Emma har ett starkt intresse för Babytecken/ Tecken som stöd och blandar ofta musik och språk för att utveckla språket hos de allra yngsta. Emma är verksam i hela Sverige men främst i Uppsalaregionen. Haglund Dahlin AB öppnade under hösten 2019 mottagning i Östhammar.

Viktigt för mig är att möta människor, stora som små, där de befinner sig och tillsammans hitta bästa vägen framåt.

Emma har sjungit sedan barnsben i både kör, band och som solist. Hon gick 3-årigt musikprogram på gymnasiet med inriktning sång. Hon har länge varit STIM-ansluten låtskrivare med texter på både engelska och svenska. Hennes första skiva, “Different Perspectives” kom 2004 och det finns material till många fler. Emma spelar gitarr, piano och ukulele och uppträder gärna på event som Bröllopsmässan i Uppsala. Hon underhåller ofta på dop, bröllop och högtidsdagar och evenemang för barn.

Emma i naturen med ukulele i hand Min musik och mina texter speglar ofta mitt liv och har alltid fungerat som ett slags dagbok för mig. Jag skriver vad jag ser, känner och tänker på. Mitt syfte är att väcka känslor och reflektion. Att få folk att känna sig utvilade, glada eller berörda när de lyssnar på mina låtar är en ynnest och jag är tacksam när jag lyckas.

Sedan några år tillbaka tar Emma emot sångelever enskilt och i grupp. Hon har inte någon officiell sångpedagogutbildning utan lutar sig mot sin erfarenhet som legitimerad logoped (röstteknik) och sångerska (känsla och variation).