Denna webbplats använder kakor (cookies). Om du fortsätter att använda webbplatsen accepterar du att vi använder kakor.

Språk

Emma är legitimerad logoped med mångårig erfarenhet av tal- och språksvårigheter hos barn samt läs- och skrivsvårigheter hos barn, ungdomar och vuxna. Hon har jobbat på uppdrag av både kommun och landsting/region och är van att samarbeta med barnomsorg/skolomsorg och vårdnadshavare. Emma ger kurser i Tecken som stöd. Emma har samarbeten med bibliotek runt om i Uppsala län och brinner för att främja läsutvecklingen hos alla.

Kort för bildstöd på ett bord

Alla logopeder har journalplikt, vilket innebär att varje besök journalförs. Logopeden avgör om det räcker med rådgivning eller om en utredning/behandling ska inledas. Behandling sker ofta under flera besök.

​För att komma till Emma D Haglund krävs ingen remiss utan du bokar tid för dig eller ditt barn direkt hos Emma via telefon eller mail.

Vi har dagsläget inget avtal med Region Uppsala vilket innebär att alla besök kostar, även för barn och frikort gäller ej.

Prislista logoped 2020.

Villkor logoped 2020.

Utredning språk, läs- och skrivsvårigheter

Papper med anteckningar från en språkutredning Barn, ungdomar och vuxna är välkomna vid misstanke om till exempel språkstörning eller dyslexi. Emma utför en gedigen utredning enligt gällande nationella riktlinjer. Detta ger en kartläggning av svaga och starka sidor med hjälp av normerade test och beprövad erfarenhet. Utredningen tar mellan två och fyra timmar och det finns möjlighet att komma utanför ordinarie arbetstid för att underlätta för familjer som kommer resande. Efter utredningen ger Emma förslag på rekommenderade åtgärder och hjälpmedel. En överlämning av resultaten erbjuds till familj och förskola/skola/arbetsgivare enligt överenskommelse. Vid behov utfärdas även giltiga intyg för till exempel körkortsprov och högskoleprov.

Tal-/språkbehandling

Har ditt barn svårt att göra sig förstådd, svårt att hänga med i samtal eller är ditt barn kanske tystare än jämnåriga barn? Stammar ditt barn? Hamnar ditt barn ofta i konflikter på grund av missförstånd? Ni kanske behöver ett bildstöd för ökad struktur och förståelse i hemmet, men är osäkra på hur ni kommer igång? I så fall kan det vara hög tid att träffa en logoped för att kartlägga hur det står till med uttal/språk och språkförståelse.

Vid behov erbjuds behandling för att till exempel träna på ett särskilt uttal av ljud eller för att komma igång med Tecken som stöd. Vi kanske behöver arbeta med att utöka ordförrådet eller arbeta med grammatik. Oavsett så ges ditt barn behandling enligt beprövad erfarenhet och aktuell forskning. Behandlingen anpassas efter ditt barns behov under regelbundna träffar med samma logoped i starkt samarbete med familjen.

Bild på alla babblarna i en soffa

Konsultation rådgivning, handledning, föreläsning

Behöver du eller dina anställda kunskap eller fortbildning kring språkstörning, läs- och skrivsvårigheter, uttal, stamning, röst och alternativ kommunikation? Emma D Haglund erbjuder både kortare konsultation och rådgivning eller längre perioder av handledning. Föreläsningar anpassas efter era behov och önskemål. Tveka inte att komma med en förfrågan!

Babytecken utbildning och handledning för alla

Alla barn är från födseln hjälpa av Babytecken/Tecken som stöd för att komma igång med sitt tal och sin kommunikation. Barn med funktionsnedsättning eller tal- och språksvårigheter är särskilt hjälpta av tecken. Alla är välkomna att gå mina kurser och höra av sig för handledning eller rådgivning kring tecken.

Emma gör ett tecken med armarna

Röst behandling, coachning, rådgivning

Din röst är specifik för just dig. Våra röster skapas när luften passerar våra stämband i strupen och får dem att svänga. Hur bra rösten fungerar och hur den låter beror på hur stämbanden mår. De påverkas av till exempel muskler, teknik och miljöfaktorer.

Många människor har besvär av sin röst mer eller mindre ofta. Det gäller främst de som använder sin röst mycket i sitt jobb eller på sin fritid som pedagoger, präster, föreläsare, sångare, mediaprofiler inom radio och TV, skådespelare, tränare och människor som arbetar i bullriga miljöer.

Vissa besvär kräver att en halsläkare eller foniater bedömer stämbanden för att utesluta skada eller sjukdom. Om detta skulle vara fallet för just dig så kommer vi att skicka dig vidare till en läkare. Därefter kan du träna din röst hos logoped för att få en mer hållbar och funktionell röst.

  • Har du besvär av din röst?
  • Blir du till exempel hes eller trött i rösten i slutet av dagen?
  • Kanske har du också ont i halsen eller nacken och käken?
  • Känner du att du behöver harkla eller hosta ofta eller har en klumpkänsla i halsen?
  • Känner du att du inte har kontroll över din röst, eller önskar att du hade mer kraft i rösten?
  • Händer det att du tappar rösten helt?

Hos mig kan du få råd, tips och kunskap som ger dig en bättre kontroll och kännedom om din röst.

Är du i behov av en röstcoach för att du vill ändra din röstkvalitet ditt röstläge eller styrkan i din röst? Du kanske vill ha en röst som är behaglig och tydlig att lyssnat till på grund av ditt jobb? Då kan du också vända dig till mig.